MOL csapat Jégkorong Blog

A helyszín biztos, de kapitány még nincs a jövő évi hoki vb-re

2012.12.16. 16:14 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

jégkorong válogatott.jpgA Magyar Jégkorong Szövetség elmúlt hétvégén tartott decemberi elnökségi ülésén értékelte az utóbbi időszak legfontosabb saját rendezésű eseményét, az Olimpiai Selejtező Tornát, melyen a magyar együttes a hollandok mögött második lett, így nem jutott tovább.

Amint arról a hazai szövetség honlapja beszámolt, az egyik legfontosabb kérdés a szövetségi kapitányi poszt volt. A selejtezőn az olasz-kanadai Diego Scandella ugyanis csak megbízott szövetségi kapitányként irányította a válogatottat, az már korábban biztos volt, Kevin Primeau leváltását követően, az április 14-20. között megrendezendő Divízió I/A jégkorong-világbajnokságra csak később, az év végén, vagy legkésőbb a 2013-as év elején nevezi meg végleges jelöltjét az elnökség.

Mivel nem sikerült továbbjutni, így a február 7-10. közötti időszak felszabadult, és a szövetség szeretné, hogy ezt a szünetet együtt töltse a válogatott. Ennek azonban csak akkor van igazán haszna, ha már megvan az új kapitány és így az áprilisi tornára összeszoknának, megismernék egymást.

A decemberi ülésre azonban nem sikerült a kereséssel és tárgyalással megbízott szakmai alelnöknek, Kovács Csabának egy olyan nevet a testület elé hoznia, akire rábólinthattak volna a döntéshozók, így a végleges személy kiválasztásához további egyeztetésekre van szükség.

Ennek értelmében 2012-ben már biztosan nem lesz szövetségi kapitánya a válogatottnak. Legközelebb már csak januárban találkoznak újra a tagok - akkor pedig vélhetően Kovács Csaba is egy (vagy több) döntésre bocsájtható névvel állhat elő.

A világbajnokság szervezése ennek ellenére remekül halad! Ugyan a jegyárusítás csak 2013. január elsején kezdődik a világbajnokságra, de az igazi szurkolók már korábban lefoglalhatják kedvenc helyüket. A Ticketpro és az IBUSZ országos hálózatában december 6-tól december 31-ig lehetősége nyílik bárkinek, hogy a hivatalos árlistánál olcsóbban vásároljon magának bérletet. Így kategóriától függően 1000, de akár 2000 forintot is megspórolhat.

Noha sokáig kérdéses volt, hogy Budapest vagy Debrecen lesz a házigazda, mostanra eldőlt, a vb helyszíne is a Papp László Budapest Sportaréna lesz, amely már a 2011-es világbajnokság és a 2012-es olimpiai selejtező során is remek házigazda volt, igaz a magyar együttes mindkét tornán, az utolsó meccsén bukta el a továbbjutást.

A Magyar Jégkorong Szövetség már a világbajnokság rendezési jogának megpályázásakor is a fővárosi létesítményben gondolkodott az esemény helyszíneként, ám az aréna 2013-as programterve, akkor még nem volt végleges. Miután idén májusban a Nemzetközi Jégkorong Szövetség Magyarországnak ítélte a rendezés jogát, megindultak az egyeztetések - az Emberi Erőforrások Minisztériuma pedig támogatta a jégkorongszövetség kérését, és a világbajnokság számára állami eseménynapokat biztosított.

(fotó:mti.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr444968170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása