MOL csapat Jégkorong Blog

Új csarnokban, orosz edzővel akar a MOL Ligába jutni a Debrecen

2012.09.16. 14:14 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

jégkorong semleges.jpgNagy tervek vannak Debrecenben, a Hajdú-Bihar megyei megyeszékhelyen ugyanis belátható időn belül olyan jégkorongcsapatot szeretnének, amely meghatározó tagja lehet a MOL Ligának. Noha a 30 éves múltra visszatekintő nagyerdei műjégpályát bezárják, a következő szezonra felépülhet az új jégcsarnok.

Kósa Lajos szerint így nem lesznek kitéve a jégkorongozók és a korcsolyázók az időjárásnak, a mostani évi mintegy 5-6 ezer órányi korcsolyázási lehetőség pedig a duplájára nőhet.

Mint a szezonnyitó sajtótájékoztatón a város polgármestere elmondta, a régi műjégpálya műszaki állapota elavult, a jég ammóniás hűtése a környezetre rendkívül veszélyes, ezért szükséges a változtatás. A pályát bezárják, de a Nagyerdőben továbbra is lesz hely a jeges sportok számára.

TAO-s pénzből ugyanis új jégcsarnok épül a város szívében, a Tócoskertben, a jelenlegi pálya mögött. A hozzávetőleg 600 millió forintos beruházást a szükséges 30%-os önerő mellett kizárólag társasági adó által akarja finanszírozni a város a Debreceni Sportcentrum Kft-n keresztül. A vadonatúj csarnokban pedig MOL Liga találkozókra is sor kerülhet a jövő évtől. A város ugyanis a következő szezonban szeretné a legfelsőbb osztályban látni a Debreceni Hoki Klubot.

A városvezető kitért a Debreceni Hoki Klub (DHK) jövőjére, jelezve, hogy a jelenleg másodosztályú jégkorongcsapat első osztályú szereplése akkor lehet realitás, ha az infrastrukturális lehetőségek mellett megfelelő szintű utánpótlás-nevelés is lesz a városban. Ehhez szerinte hasonló együttműködésre van szükség a Debreceni Egyetemmel, mint amit a vízilabdások és a labdarúgók is kihasználhatnak, azaz az intézmény beiskolázná őket.

Az odáig vezető út egyik fontos lépéseként a klub szakmai munkájáért a jövőben az orosz Vladimír Scseglov felel. Mint Korcsinszky György, a DHK elnöke már többször kijelentette, az egyesület célja a legjobbak közé jutás - az OB II-t megnyerő debreceniek idén az OB I-ben akartak indulni, ám az beolvadt a MOL Ligába, a magyar-román-szlovák bajnoksághoz pedig  sem financiális, sem szakmai okok miatt nem tudott még csatlakozni a csapat. A cél azonban az, hogy a 2013/2014-es pontvadászatban már ott lehessenek a legjobbak között.

Korcsinszky elmondta, a 23 éves egyesület 2009 óta valamennyi korosztályban versenyez, az elmúlt szezonban pedig több mint 30 új játékos igazolt hozzájuk. A 2012/2013-as szezont vízválasztónak nevezte, mivel ősztől a junior csapat indulhat a szlovák junior liga I. osztályában.

A civishir.hu beszámolója szerint a sajtótájékoztatón részt vett Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára is, aki örömét fejezte ki, hogy új csarnok épül a városban. Mint elmondta, több helyütt sajnos nem tudták vállalni az önerő előteremtését, ám örömteli, hogy Debrecen összefogott, és elindul a projekt, amivel mind a helyi, mind pedig az ország jégkorongsport is fejlődni fog.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr794780058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása