MOL csapat Jégkorong Blog

Megint nem sikerült az A-csoport, de így is jár a gratuláció

2012.04.21. 12:10 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A divízió I-es világbajnokságon szereplő magyar jégkorong-válogatott a remek kezdés után – győzelem Japán és Ukrajna ellen –, kikapott a házigazda szlovénoktól és Ausztriától, így biztos, hogy nem juthat fel az A-csoportba. Oda, ahol legutóbb 2009-ben járt. De lássuk, azóta miért nem sikerült.

2008-ban Szapporóban rendezték a világbajnokságot, melyen a magyar együttes hibátlan teljesítménnyel, a házigazdák mellett a nagy esélyes ukránokat is legyőzve jutottak fel a legjobbak közé. A csapat teljesítményét jól jelzi, hogy abban az évben a sportújságírók szavazatai alapján az év csapata választáson második helyen végzett a harmadik olimpiai aranyát megszerző vízilabda-válogatott mögött.

Az A-csoportban - ahogy az várható volt - győzelem nélkül zártak Palkovicsék, mégis azóta minden évben reménykednek a hoki szerelmesei, hogy a közeljövőben ismét Kanadával, Finnországgal vagy Svédországgal játszhatnak a legjobbjaink.

Sokan úgy vélték, hogy a szapporói csoda, a 2008-as feljutás felemelte a hoki-válogatottat egy olyan magasságba, ami talán nem is reális. Éppen ezért az azóta megrendezett vb-ken csalódásként értékelte az ország, hogy nem jött össze megint az A-csoport.

Pedig 2010-ben – Szintén Ljubljanában is az utolsó meccsig megvolt az esély. A koreaiakat 4-2-re, a lengyeleket 6-0-ra, míg a horvátokat 8-0-ra verte a magyar együttes. Az angolok elleni 2-0-s siker után válogatottunk a házigazdákkal vívott ki-ki meccset. A gyors hazai gólt ugyan még kiegyenlítette Vas Márton, de a folytatásban már csak a szlovénok találtak be, így végül 4-1-es sikerrel harcolták ki a feljutást.

Tavaly Budapesten rendezték a tornát, ahol a magyar együttes mint rendező, és a 2010-es divízió I-es jégkorong-vb B-csortjának 2. helyezettje vett részt. Rajtunk kívül Hollandia, Korea, Spanyolország és a 2010-es A-csoportos jégkorong-vb 15. helyezettje Olaszország szerepelt. (Japán az év elején történt természeti katasztrófa miatt lemondta a szereplést.)

A Papp László Sportarénában rendezett tornán a magyar együttes végig remek formát mutatott, és meggyőző játékkal menetelt, de az utolsó, feljutás szempontjából legfontosabb meccsen hosszabbításban kikapott az olaszoktól, így ismét elmaradt a várva várt feljutás. 

Csalódásra azonban idén sincs semmi ok, hiszen már a vb előtt nyilvánvaló volt, hogy a nemzetközi szövetség átszervezése miatt, a mostani mezőny minden eddiginél nehezebb.

Szakemberek úgy vélték a csoportban bármi megtörténhet, hiszen nagyon kiegyenlítettek az erőviszonyok.

Előzetesen a magyar csapatnak a realitás a 4–5. hely volt, ugyanakkor nem zárták ki a feljutás lehetőségét sem. Mostanra eldőlt, hogy fel már nem juthatunk, de a kiesés veszélye sem fenyeget minket.  Amennyiben a szombati zárófordulóban legyőzzük Nagy-Britanniát, úgy a harmadik helyen zárunk, ami több mint elismerésre méltó teljesítmény.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr464462875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása