MOL csapat Jégkorong Blog

A Dab. Docler a legrövidebb idő alatt elintézte a Mol Liga döntőjét

2012.02.21. 12:35 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A második miskolci mérkőzését 3-0-ra megnyerte a jégkorong MOL Ligában a Dab.Docler, így a döntő négy meccsén aratott négy győzelmével – söpréssel - 4-0-s összesítéssel a dunaújvárosiak nyerték a magyar-romániai közös bajnokság, a MOL Liga küzdelmeit.

Az utolsó győzelemben főszerepet játszott Peterdi Imre, aki az újvárosiak három góljából hármat szerzett. Az eset érdekessége, hogy Peterdi az utolsó pillanatokban került a Ferencvárosból Újvárosba, a bajnokság előtt még az is megfordult a fejében, hogy visszavonul. 

A dunaújvárosiak sikerét emeli, hogy ők kettős terhelés alatt játszottak az egész szezon során, hiszen a Mol Liga mellett az osztrák másodosztályban a Nationalligában is érdekeltek voltak. Sőt! Érdekeltek még most is, így a miskolci győzelem után nem is lehetett nagy ünneplés, hiszen kedden este a Feldkirch gárdájával játszanak a dunaújvárosi jégcsarnokban. 

Az Acélbikák ezzel a HC Csíkszereda, a Vasas Budapest Stars és a HSC Csíkszereda után a MOL Liga történetének negyedik bajnokai. A Miskolci Jegesmedvék JSE fennállása legjobb helyezését érte el az ezüstérem elhódításával, míg a harmadik a HSC Csíkszereda lett. Ez a dunaújvárosi jégkorong harmadik magyar bajnoki címe, de az első a Mol Ligában. Eddig 1996-ban és 1999-ben ünnepelhettek bajnoki címet.  

Az egész éves teljesítményt figyelembe véve a Dab. bajnoki címe nem meglepő. Pozsgaiék ebben a naptári évben még nem kaptak ki. Ez az alapszakasszal, az elődöntővel és a döntővel összesen 14 meccset jelent. Legutóbb december 30-án hagyták el vesztesen a pályát, akkor a Ferencváros bizonyult jobbnak náluk. 

Az alapszakasz 35 meccséből 24-et a rendes játékidőben, 5-öt hosszabbításban nyertek meg, míg egy lakalommal kaptak ki a rájátszásban, és mindössze ötször szenvedtek vereséget a rendes játékidő hatvan perce alatt. 

A különdíjasok között is több újvárosi játékos található, hiszen a legjobb kapus Peter Sevala lett, míg a legjobb védőt is ők adják Pozsgai Tamás személyében. (A legjobb csatárnak a HSC Csíkszeredában játszó Vaclav Novákot választották.) 

A megnyert döntő után Stephan Lundt az Acélbikák vezetőedzője elmondta, hihetetlenül büszke a csapatára, amely nagyszerű munkát végzett és kemény küzdelemben kerekedett felül ellenfelén. Ugyanakkor bízik benne, nem ez lesz az egyetlen aranyérmük a szezon során, hiszen nem titkolt célja a Nationalligában és a Magyar Kupában is maradandót alkotni. 

Lundt nem felejtette el megköszönni a segítői - Szilassy Zoltán, Szakács Ferenc és Henry Acres - munkáját, és a játékosoknak, hogy meghallgatták és követték az általa mondottakat. Emellett roppant sportszerűen gratulált Greg Lindqvistnek és a Miskolcnak is, akiket roppant kemény és méltó ellenfélnek nevezett. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr284155734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása