MOL csapat Jégkorong Blog

2010 nem a Fradi és az Újpest éve volt jégkorongban

2010.12.28. 21:41 | MOL Csapat Blog | 1 komment

2008-ban alakította ki a MOL a magyar és a romániai jégkorongszövetségekkel szponzori együttműködését, melynek köszönhetően létrejött a MOL Liga. Az együttműködés eredményeképpen a két ország első osztályú csapatai MOL Liga néven közös bajnokságban szerepelnek, melynek keretén belül bonyolítják le a nemzeti bajnokságok alapszakaszát is.

Jelenleg az OB I. bajnokságba számítanak bele a magyar székhelyű csapatok MOL Ligában egymás ellen játszott eredményei, és a román országos bajnokságba a romániai csapatoké. A légiós játékosok számát csapatonként hat főben korlátozták.

A MOL Liga 2009-2010-es szezonját – amely a második volt – hét csapattal rendezték meg (5 magyar 2 román), és bár szó volt a szlovák harmadosztályú HK Lucenec indulásáról, de ezt végül a szlovák szövetség nem hagyta jóvá.

A bajnokságban a papírformának megfelelően alakultak az eredmények, így az elődöntőben az Újpest a Csíkszeredával, a Vasas a DAB Doclerrel találkozott. Végül budapesti döntőt rendeztek, melyen a Vasas magabiztosan négy meccs után 3-1-re nyert a lila-fehérek ellen.

Az idei szezonra aztán az újpestiek alaposan meggyengültek, amit jól mutat, hogy az alapszakaszban megrendezett 32 találkozójuk közül mindössze egyet sikerült megnyerniük.

Szintén gyengébb szezont tudhat maga mögött a Ferencváros is, hiszen előbb székhely problémák merültek fel, majd jelentős anyagi átalakítások voltak a klubnál, amely az alapszakaszban végül csak az ötödik helyen végzett, és a rájátszásban három sima meccsen kikapott a Vasastól. A zöld-fehéreknél bizakodásra adhat okot az új edző, a mindössze 24 éves Fekti Bálint, akivel több meglepő győzelmet arattak a szezonban.  

Megerősödött viszont a Miskolc, amely az alapszakaszban megszerzett harmadik helye után a rájátszásban kiverte a romás Brassót, így készülhet a DAB elleni elődöntőre. Meglepetésre nem is esélytelenek a Jegesmedvék, hiszen az alapszakaszban hazai környezetben kétszer is legyőzték az újvárosiakat.

A másik elődöntőben az alapszakasz győztes Csíkszereda a Vasassal találkozik, és miután a szezon eddigi valamennyi összecsapásukat megnyerték a piros-kékek ellen, meglepetés lenne, ha nem ők játszanák a finálét. 

 

A 2009-10-es bajnokság végeredménye:

1.Vasas Budapest Stars
2. Újpesti TE
3. Dunaújvárosi Acélbikák
4. SC Csíkszereda
5. Ferencvárosi TC
6. Miskolci JJSE
7. SCM Brassó

 

A 2009-2010-ben bajnok Vasas névsora:

 

Bereczki Gergő, Fodor Csanád, Fodor Szabolcs, Gergely Csaba, Géczi Gergely, Gröschl Tamás, Holéczy Roger, Kangyal Balázs, Majoross Gergely, Maszlov Szergej, Nagy Richárd, Pleszkán József, Rajna Miklós, Sándor Szilárd, Sille Tamás, Somogyi Balázs, Strenk Hunor, Svasznek Bence, Szajbert Krisztián, Szappanos Dávid, Szirányi Bence, Ványi Gergő, Virág Csaba, Wéber Zsolt

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr962544939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FerkoPortik 2010.12.30. 08:42:00

Mit akkartatok ezzel irni?
romás Brassót
süti beállítások módosítása