MOL csapat Jégkorong Blog

Van még időm bizonyítani

2010.11.11. 16:49 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Rajna Miklós már hatéves kora óta jégkorongozik, édesapja unszolására kezdte el a sportágat, de egy percig sem bánja, hiszen a papa noszogatása nélkül olyan élményeket hagyott volna ki, mint az idei Divizio I-es világbajnokság, melyen második lett a magyar együttes. Rajna persze nem elégszik meg ennyivel, hiszen nem titkolt célja, hogy védjen az A-csoportos világbajnokságon. Ehhez mindent meg is tesz, hiszen többnyire napi két edzése van, ha egy nap csak egyszer kell a jégre mennie, szinte rosszul érzi magát.

Tisztában van vele, hogy sokat tanult jelenlegi mesterétől Risto Kurkinentől, de még sokat kell dolgoznia ezért, hogy olyan magasságokba érjen, mint példaképe, a cseh Dominik Hasek. Ugyanakkor csak úgy, mint Hasek, szeretne minél több A-csoportos vb-n szerepelni.  Ehhez mindent megtesz, így odafigyel az étkezésére, és próbál a lehetőségeihez képest a legjobb felszereléssel a jégre menni. Úgy érzi nagyon fontos, hogy minél korszerűbb eszközökkel vehesse fel a harcot a riválisokkal. 

Bár tisztában van vele, hogy sportágából nem egyszerű a biztos megélhetést előteremteni, egy-egy mérkőzésen a pénzdíj nagysága nem versenyezhet a győzelem érzésével. Eddig elkerülték a komolyabb kudarcok, így továbbra is rendületlenül szereti sportágát, melyben úgy érzi az ész, a pontosság, a taktika, a kitartás, az erő és a munka a legfontosabbak, mégpedig ebben a sorrendben. Emellett a kabalája is sokat számít, de nem árulja el, mi az. Ugyanakkor példamutatónak tartja, ha valaki még negyvenéves korában is űzi a sportágat. Így nem is meglepő, hogy ő is addig szeretné csinálni, amíg csak lehet.

Rajna a jelenkor legjobbjai közül Ladányi Balázst tartja a legjobbnak, de a sportág mindenkori legnagyobbja nála holtversenyben a már említett Hasek és a fiatalon elhunyt Ocskay Gábor.  „Célom egyértelműen az A-csoportos vb-n való részvétel, ugyanakkor tudom, hogy erre még van időm, hiszen arra vagyok a legbüszkébb, hogy roppant fiatalon lettem válogatott, és csak ki kell várni, hogy a nemzeti csapatban is bizonyítsam képes vagyok nagy dolgokra is”. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr722441926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása