MOL csapat Jégkorong Blog

Szilassy Zoltán: A sportág iránti szeretet átlendít a rossz perceken

2010.10.22. 21:46 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Szilassy Zoltán már az egyik szemét is elveszített a jégkorong miatt, de mégse gondolt rá, hogy imádott sportágát abbahagyja. Úgy érzi a magyar hokisok nincsenek annyira megbecsülve, amennyire szeretik ezt a sportágat. A Dab Docler csapatkapitánya és egyik legrutinosabb játékosa Szilassy Zoltán már közel harminc esztendeje, hatéves kora óta sportol. Ezen nem kell csodálkozni, hiszen édesapja is jégkorongozó volt, így hamar eldőlt, mit fog sportolni a gyerek. Azonban hiába vannak jelentős sportsikerek a háta mögött, élete legnagyobb eredményének kisfiát tartja.

Első edzője Búzás János volt, tőle is sokat tanult, de pályafutása legjobb edzőjének jelenlegi mesterét J.P. MacCallum-ot tartja. „Többet kaptam tőle mind szakmailag mind emberileg mint bárkitől az életemben”. Úgy érzi a jó szakember mellett kitartásra és sok munkára van szükség ahhoz, hogy valaki sikeres legyen.Ehhez persze elengedhetetlenek a jó felszerelések, amik a teljesítményt növelni tudják, igaz elismeri, a hiányosságokat pótolni nem tudja. A sok munka számára változó, hiszen egy héten a mérkőzésektől függően 5-12 edzés is lehet. „Ennyi munkával jobban lehet keresni, mint az átlag kétkezi munkásember, de sokkal többet érdemelnének a jégkorongozók az összes magyar csapatban. De a meccs közben ez egyáltalán nem számít, ha a pénzre gondolnál, akkor eleve már vesztes vagy. A siker érzése elmondhatatlanul jó”.

 Ennek ellenére, volt amikor úgy érezte, abbahagyja. „Többször előfordult már ilyen. Lehet egy kudarc vagy sérülés miatt. Sajnos mindkettőn átestem, de a sportág iránti szeretetem mindig nagyobb volt, és ez segített átlendíteni magam a rossz perceken”

 Kabalájáról és a meccseket megelőző szokásairól ugyan nem szívesen beszél, azt azonban elárulta, mindig csak egy szezonra tervez előre. „36 évesen a jobb szemem elvesztése után mindig a jelen levő szezonra koncentrálok. A szezon után az edzőm, az elnököm véleménye vagy óhaja, illetve az én közérzetem után döntök”.

 Szilassy szeme 2009 januárjában egy edzésen sérült meg, amikor csapattársa Galanisz Nikandrosz véletlenül egy lövés után szemen ütötte őt. Ennek következtében szétrepedt a szemgolyója. Hozzáállására jellemző, hogy még ő vigasztalta fiatal csapattársát, és már a kórházban megfogadta, teljes életet fog élni.

 Minden idők és napjaink legjobb magyar hokisának egyaránt Ladányi Balázst tartja, míg a nemzetközi mezőnyből a korábbi zseni Wayne Gretzky, illetve a jelenkorból Scott Niedermayer a példakép. Szilassy úgy érzi még sokáig tudná élvezni a jégkorongot – mert a győzelem érzését nem lehet megfizetni -, a hokit körülvevő infrastruktúra illetve organizációja nincs azon a szinten mint a magyar jégkorongozók profizmusa, és játék irántiszeretete.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr122391899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása