MOL csapat Jégkorong Blog

Ladányi: Minden játékos megérdemli, hogy úgy búcsúzzon, ahogy szeretne!

2014.03.30. 13:50 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

ladanyi_origo.jpgA héten hatalmas megdöbbenést okozott, hogy Rich Chernomaz a magyar jégkorong válogatott szövetségi kapitánya nem hívta meg a vb-re készülő bő keretbe sem az utóbbi két évtized legeredményesebb játékosát, Ladányi Balázst. A döntés természetesen nagyon meglepte Ladányit is, aki honlapunknak mondta el véleményét az ügyről.

Ladányi Balázs, az elmúlt két évtized meghatározó játékosa nem kapott meghívót a divízió 1/A világbajnokságra készülő jégkorong-válogatottba. Az aktív játékosok közül ő viselte a legtöbbször a válogatott mezét, zsinórban 19 évig szerepelt a világbajnokságokon, de Rich Chernomaz döntése nyomán Dél-Koreában azonban már nem lesz ott.

„Hétfő óta tudom. Egy ismeretlen szám keresett, először fel se akartam venni. Chernomaz kérdezősködött, milyen volt a rájátszás, mi van a játékosokkal, akik a válogatottban érintettek, majd végül elmondta, hogy ez a döntés született, nem hívnak be még a keretbe se. Olyan játékosokkal utaznak, akikre az elkövetkezendő 10 évben lehet számítani. Indoknak a fiatalítás mellett a MOL Ligába igazolást mondta, valamint azt, hogy az elmúlt két válogatott tornán nem olyan teljesítményt nyújtottam, amit elvárnak tőlem” – mondta Ladányi arról mikor és miként tudta meg a rossz hírt.

A Godó becenévre hallgató játékos elárulta, arra a kérdésére, hogy még az esélyt sem kapja meg, egy határozott nem volt a válasz, így elköszönt és letette a telefont. „Úgy gondolom az én tisztem az lett volna, hogy kimegyek az utolsó vb-re, megpróbálom legjobb tudásom szerint segíteni a csapatot, utána pedig visszavonulok, jövőre szépen besétálok civilben a jégre, elbúcsúztatnak, és viszlát” – mondta Godó arról, miként képzelte ő a búcsúját a válogatottól.

Úgy véli korábban nem volt semmi probléma közte és a kapitány között, ezért szerinte, az lett volna az egyetlen elfogadható megoldás, ha felajánlják neki a vb-szereplést, de már most szólnak, hogy jövőre nem számolnak vele. 

„Most Chernomaz döntésének köszönhetően egyszerűen nem tudok visszavonulni a válogatottól. Én ugyanis nem döntöttem el, hogy vissza akarok vonulni és úgy gondolom, hogy ő nem vonultathat vissza. Én dönthetek így, de még egyszer mondom, nem akartam visszavonulni” – mondta még mindig kissé felindultan Ladányi.

Ha a 38 éves klasszis pályájába az ifi éveket is beleszámítjuk, zsinórban több mint 20 vb-n szerepelt, eredményeit tekintve pedig a legeredményesebb a válogatott történetében.

„Tisztelem, mint edzőt, de ne felejtsük el honnan indultunk és hol vagyunk most. Aki 19 felnőtt vb-n ott volt, tehát annyi edző elvitte, az azért valamit tett a magyar jégkorongért.

Minden egyes játékos megérdemli, hogy úgy búcsúzzon, ahogy szeretne! Nekem ez a lehetőség nem lesz meg. Amikor lejár az ő mandátuma, én 41 évesen már nem fogok küzdeni” – mondta a MOL Liga idei pontkirálya, akit, a legjobb csatárnak választottak és az All Star csapatban is helyet kapott.

Ladányi elárulta, életében egy válogatott tornára mondott nemet, de már akkor megbánta, amikor még el sem utaztak a többiek. Akkor úgy érezte kell a pihenés, de azóta soha nem mondaná vissza a szereplést a nemzeti együttesben.

„Nem sok mindenkivel beszéltem, de két régi „harcostárssal” Baluval (Horváth András) és Tokival (Tokaji Viktor) több mint félórákat. Egy biztos, jelenleg úgy tűnik, már nem leszek válogatott, de ha valami oknál fogva a közeljövőben más lenne a kapitány és hívna, biztos, hogy mennék” – mondta Ladányi.

A dunaújvárosi közönségkedvenc végül üzengetés helyett a legjobb módját választotta annak, hogy bizonyítsa Rich Chernomaznak, hogy nem biztos, hogy jól döntött amikor kihagyta a vb-re készülő válogatott bő keretéből. Ladányi profi játékoshoz hűen a pályán, játékával üzent, mégpedig a Magyar Kupa négyes döntőjében, ahol a DAB előtt az EBEL-induló Volánt verte a vezérletével (2 gól egy gólpassz), majd a második napon a Miskolcot is legyőzte. Ladányi ez utóbbi meccsen is szerzett két pontot, így alaposan kivette a részét abból, hogy a DAB egy fordulóval a vége előtt már Magyar Kupa győztesnek vallhatja magát. Hogy ezek után Chernomaz meggondolja-e magát, és mégis ad bizonyítási lehetőséget Ladányinak, azt nem lehet tudni, mindenesetre ha így tenne, azzal nem hogy nem kisebbítené a nimbuszát, de sokak szemében nagyon nagyot nőne. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr725885249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása