MOL csapat Jégkorong Blog

Ladányi: Háromból kétszer mi vertük meg magunkat

2014.03.06. 16:20 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

dab-csiksz.jpgMegtörtént az, amire szinte senki nem számított, a jégkorong MOL Liga elmúlt két kiírásának győztese, az idén is elsőszámú esélyesnek tartott Dab.Docler még a döntőbe sem jutott be. Az újvárosiakat az alapszakaszban a harmadik helyen végzett Brassó búcsúztatta 3-1-es összesítéssel.

Pedig minden a Fejér megyei alakulat mellett szólt, hiszen az alapszakaszban, nyolcból ötször ők nyertek, és a legutolsó vereségüket már biztos alapszakasz-győztesként, „félgőzzel” játszva szenvedték el. Sőt, az alapszakasz megnyerésével még választhattak is ellenfelet, amit így utólag talán már bánnak.

„Nem tudom mi történt. Azt éreztem, hogy a Brassó három győzelméből kétszer mi vertük meg magunkat. Az első meccsen úgy kaptunk ki otthon 2-1-re, hogy végig irányítottuk a játékot, domináltunk, üres kapuba se találtunk be, kettős emberelőnyt hagytunk ki.

Ha a labdarúgóknál megszokott statisztikát vezetnénk, akkor a korongbirtoklásunk nagyjából 70 százalékos volt, de nem volt meg az a plusz a játékunkban, hogy a korong be is menjen” – mondta az első meccsről Ladányi Balázs a dunaújvárosiak talán legtapasztaltabb játékosa.

A második összecsapáson sikerült javítaniuk, hiszen 3-2-re nyertek, majd az első brassói meccsen úgy tűnt végleg helyre áll a világ rendje, hiszen a 29. percben már 3-0-ra vezettek. A Brassó azonban nem adta fel, egyenlített, majd a vezetést is átvette, és bár a DAB hosszabbításra tudta menteni a találkozót, a ráadásban a hazaiak találtak be, így az erdélyiek eldöntötték a meccset, egyben a párharcot is.

„Kint jól kezdtünk, jól is játszottunk, ennek köszönhetően vezettünk 3-0-ra. Azóta sem értem, hogy a folytatásban, miként tudtunk ilyen fegyelmezetlenek lenni, épp a rájátszásban. Mondhatnám, hogy ismét bebizonyosodott az a tétel, hogy nehezebb megvédeni az elsőséget, mint megszerezni, de ez sem mentség” – mondta Ladányi.

A válogatottban is alapembernek számító támadó úgy érzi, mindent elmond a párharcról, hogy ellenfelük többször is megtudta tartani az egygólos előnyét, míg nekik a háromgólost sem sikerült.

Ugyanakkor azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy már másfél hónapja bejutottak a rájátszásba, ami vissza is üthetett. Hiszen decemberben egy fantasztikus periódust produkáltak a 15 meccses veretlenségi sorozattal, és tudat alatt elképzelhető, hogy az alapszakasz vége felé „leeresztettek”.

„A Brassó száz százalékos, igazi playoff formában érkezett a rájátszásba, hiszen nekik végig kellett verniük a mezőnyt ahhoz, hogy bejussanak. Ennek köszönhetően „harapásból érkeztek”, míg nálunk sajnos nem úgy működött a formaidőzítés, mint a villanykapcsoló, azaz nem jött vissza egyik pillanatról a másikra a karácsony utáni éhség” – mondta Godó.

A vereség ellenére az alapszakaszgyőztes DAB azért az OB I bajnoki címét megnyerte miután a Miskolc sem jutott be a MOL Liga döntőjébe, no meg persze hátra van még a Magyar Kupa is, igaz az elődöntőbe előbb még be kéne verekednie magát Stephan Lundh együttesének, hogy esélye legyen az éremszerzésre. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr965846014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása